top of page

"Den kreativa processen, själva komponerandet,  handlar för mig om en stark närvaro i nuet. Att lyssna in och fånga det jag hör inom mig när jag vill förmedla en särskild känsla eller stämning. Det är det som driver mig i komponerandet. Jag dras ofta till det enkla, som ändå ger djup och mening. Att få vara i detta komponerande, detta flöde, är livets essens... som ljuv musik."

Lowres_DSC4147.jpg
Duon Kristall
uruppför Bländad!
Duo_Kristall_Foto Tilo Stengel 2.jpg

Söndag 5 mars kl 16.00 i Varla kyrka (Kungsbacka).

"Bländad" är beställd av duon Kristall (Lisa Fröberg, mezzo-sopran, och Karin Wiberg, viola). Text skriven av Annika Andersson. 

Aktuellt

Samarbete med dramatiker

I ett samarbete med dramatiker Christofer Bocker arbetar Micaela Hoppe för närvarande på ett musikdramatiskt verk för fem sångare, två körer och ensemble om sju musiker.

Meditationsmusik skapad i studioprogram
Spelad i USA och Paris

11 september 2022 spelades "Mot havet" på konsert i Valparaiso University, Indiana, USA. 15 december spelades "Undran" i Paris. Se Framföranden.

Fin recension!

Crusellkvinetten spelade på Östergötlands musikdagar i Hägerstads nya kyrka den 16 augusti 2022:

"... Men kvällens behållning för mig var Micaela Hoppes 'Dagg och regn'. Den första satsen bildade en väv där musikerna tog upp trådarna efter varandra utan att man för ett ögonblick kunde uppfatta var det ena instrumentet slutade och det andra tog vid."

(Corren 17 aug. 2022)

Piano gamla meken.jpg

Kort om Micaela Hoppe

  • Född 1965 i Jakobsberg, nordväst om Stockholm. Boende i Västra Ämtervik (Värmland) sedan 1997.

  • Autodidakt som tonsättare. Har alltid skrivit musik sedan ung ålder.  

  • 2008 utsedd till Årets tonsättare i Bergslagens Kammarsymfoniker.

  • 2014 Utställningen "Frankel & Hoppe", där Micaela Hoppe och filmaren Evelyn Frankels samarbeten visades.

  • 2016 uruppför italienska stråkorkestern I Solisti Veneti tillsammans med klarinettist Lorenzo Guzzoni under ledning av Claudio Scimone "Blue mountains shimmer in backlight" ("Blå berg skimrar i motljus"). Stycket är valt bland 140 andra stycken av kvinnliga tonsättare från 26 länder. Tillfället uppmärksammas bl.a. med direktsänd intervju i P2.

  • 2016 Konstvideoinstallationen "Okänt land" hade premiär på Värmlands Museum.

  • 2016 Stipendium från Bengt Axelssons kulturfond, förvaltad av föreningen Värmlandslitteratur.

  • 2016 - 2019 Micaela Hoppe komponerar tillsammans med norske tonsättaren Lars Audun Hadland "Divina Commedia", ett stycke som bygger på Dante Alighieris verk med samma namn.

Vad säger andra om Micaela Hoppes musik?

bottom of page